Inte hallon direkt

Nyheter. 12 jan 2012.

Flaskvattentillverkarna kommer ständigt med nyheter. Och marknadsför dem som både naturliga och hälsosamma. Onödigt, dyrt och miljömässigt tveksamt skulle man kunna tillägga. Men så länge vi konsumenter bär hem vatten kommer det att finnas nya produkter att presentera.

Vattnet från Loka kommer från hälsokällan i Loka Brunn i Bergslagen. ”Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier”, får vi veta i ett pressmeddelande från ägaren Spendrups om det senaste ”avslöjandet” om årets nya smakkombination, Hallon och Persika. 

Det är ingen slump att sötsyrliga hallon och saftiga persikor blev 2012 års nya Loka-smak.”, står det. 

”Hallon har funnits i Sverige under flera hundra år och har blivit ett av våra mest omtyckta bär.”

Och persika får vi till och med lära oss det latinska namnet på: ”Persika kallas även persiskt äpple, från dess latinska namn malum persicum”. 

Nu har ju inte smaken så mycket med själva det sötsyrliga hallonet eller med eller den saftiga malum persicum att göra. 

– Vi smaksätter vattnet med aromämnen meddelas från Spendrups Konsumentkontakt.



6 kommentarer

RSS

Annons:

  • Jag har aldrig begripit varför folk gårpå sådan här reklam. Ej heller fattar jag vitsen med att bära hem vatten i flaska, annat än undantagsvis. Vi har bra kranvatten i Sverige och vill man ha kolsyrat vatten så är en kolsyremskin en god investering. Smaksättning fixas enkelt med hjälp av färska eller frysta bär, frukter eller grönsaker.
    Désirée König. 12 jan 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Smaksatt vatten är i alla fall kanonbra vid kalas. Det är nämligen OK att servera det till barnen. En enda riktig läsk får de, men så er det smaksatt för resten. De accepterar det, och så slipper man sockerhöga omöjliga barn! Själv tycker jag också det är bra. En kall smaksatt citronvatten med ett stänk limejuice till mig, istället för diverse alkohol och istället för bara vatten.
    Stig Hastrup. 12 jan 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Dessutom finns det bordsvattenaromer i tjugotalet smaker från Aromhuset som levereras fraktfritt från allt-fraktfritt och CDON. Smaksatt kolsyrat vatten man gör själv blir godare än köpt för man kan själv bestämma styrkan på smaken.
    Gert. 15 jan 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Gert! Visst – det är väl bra att du själv kan bestämma styrkan på smaken, men om man vill ha naturlig smaksättning av vattnet då duger det inte med pulver utan då får man ta frukten och pressa i några droppar i vattnet. Det är troligtvis både billigare och definitiv enklare att smaksätta med naturliga råvaror. Men varför smaksätta vatten? Det är ju så gott i sig själv, speciellt om man dricker det till mat. Kan det vara sockerberoende som triggar fram en vilja att ha smaksatt vatten? Jag vet inte, men själv tycker jag att ett smaksatt vatten är ganska motbjudande både till mat och för sig själv.
    Lisa. 15 jan 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Jag tycker också att det är ganska onödigt med vatten i flaska. Men det var inte det jag ville kommentera. Jag undrar sedan när man började använda det vetenskapliga namnet Malum Persicum för persika? Så vitt jag vet heter det Prunus Persicum.
    Anton. 29 jan 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Romarna kallade persikan för Malum Persicum = persiskt äpple, men den tillhör plommonsläktet och det nutida vetenskapliga namnet är Prunus persicum = persiskt plommon.
    Mats Hållén. 30 jan 2012 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!